Monday, April 16, 2007

polituj si svého bígla

Máme ve škole opět novou výzdobu. Všechny minituarní hlavy Lenina byly dávno strhány, transparenty z demonstrací sundány, čísla s obětmi kominustického režimu zapomenuty. A přišel Den země a přišli ekologičtí nadšenci s novými čísly. Tentokrát se od ostatních konzumních jedinců odlišovali bílými tričky s obrázky vyhynulých živočichů. Jeden vypadal jak hrochoryba, celkem mě pobavil.

A s ekologickými nadšenci přišla i skupinka silně zmalovaných, do náhražek kožešinových sukní či bot oblečených dívek. Vyzdobily "moje" patro gigantickými plakáty, na kterých je vzor dokonalosti v ženském podání s jakousi vadou. Rána na puse - pro plné rty, rána na spánku - pro větší objem vlasů, a tak dále. A mezi těmito plakáty a obrázky zohavených myší, potkanů a krys jsou vylepeny roztomilí bíglové. A tak si říkám, taky fajn.

Ale když na mě roztomilý bígl vrhá smutná očka i ze dveří záchodové kabinky, cítím se poněkud rozladěně. Na co tahle výstava vlastně kurňa je? Že je týrání zvířat špatné? No to je ale novinka. Že si můžu koupit make-up, který nebyl testovaný na zvířatech? Převratné. A
že jsou štěňátka bíglů roztomilá? Cítím se tak obohaceně..

A tak mi nezbývá, než se zdržovat spíše v ekologických patrech...

No comments: